Obisk skupnosti Cenacolo v Škocjanu na Dolenjskem

05.01.2014

Na prvo nedeljo v januarju se je nekaj družin ter mladih in starejših iz ankaranske župnije odpravilo na obisk v skupnost Cenacolo v Škocjanu na Dolenjskem, ob tem pa smo si ogledali tudi žive jaslice.

Srečali smo se z mladimi, zasvojenimi z najrazličnejšimi odvisnostmi, ki se v tej skupnosti pripravljajo na novo življenjsko pot. Njihov sprejem in pričevanja o svojih težavah, odgovori na naša vprašanja, vse to nas je obogatilo z izkušnjo in prepričanjem, da se lahko s trdno vero, prijateljstvom in molitvijo spopadeš z vsako težavo, ki mlade ljudi čaka na poti odraščanja.

Skupnost Cenacolo vstopa v deseto leto življenja pri nas, v njej živi od 15 do 20 fantov iz različnih držav. Kar večkrat so v božičnem času pripravili žive jaslice, in tako smo obiskovalci mogli podoživeti, kako se je dogajalo rojstvo Odrešenika sveta.

Po čudovitem pričevanju veselega oznanila smo bili deležni tudi okrepčila. Fantje iz skupnosti so spretni umetniki, navdušili so nas z izdelki, ki prihajajo iz njihovih rok. V tej skupnosti mladi odkrivajo svoje talente, saj imajo veliko možnosti biti to kar so, nikoli sami, mati Marija in njihovi starejši vrstniki jim stojijo ob strani.

Hvaležna sem dobremu Bogu za to izkušnjo, v kateri sem dobila potrditev, da nas nikoli ne zapusti, da nam vedno stoji ob strani in potrpežljivo čaka, da mu odpremo svoje srce in ga sprejmemo.

N.P.
 

»Vi boste moje priče« (Apd 1,8) Dragi bratje in...
23.10.2022
Rim
»Vstani! Postavljam te za pričo tega, kar si...
14.09.2021
Rim
»Še v starosti rodijo sadove« Predraga, predragi...
24.07.2022
Rim
Poslušati z ušesi srca Dragi bratje in sestre!...
24.05.2022
Vatikan
Poklicani k izgradnji človeške družine Dragi...
06.05.2022
Rim
Sveti Avguštin je zapisal, da je »Gospodovo...
17.04.2022
Novo mesto

Strani