Škofova zahvala ob zahvalni nedelji

09.11.2012

Preteklo pastoralno leto je bilo posvečeno preučevanju in tudi uresničevanju družbene pravičnosti. Gospodarski in družbeni pretresi, ki so se zgrnili in se še vedno zgrinjajo na nas, so nam povečali in nam še vedno povečujejo potrebe in priložnosti za iskanje in doseganje večje pravičnosti v naši krajevni Cerkvi in v naši družbi. S sedmerimi telesnimi deli usmiljenja pomagamo mnogim obubožanim in pomoči potrebnim, s sedmerimi duhovnimi deli usmiljenja pa blažimo in rešujemo različne notranje napetosti pri ljudeh in med njimi.

Ob letošnji zahvalni nedelji se zato najprej prisrčno zahvaljujem vsem cerkvenim in civilnim ustanovam in osebam, ki ste v preteklem letu posvečali svoje znanje in moči mnogovrstnemu delu za večjo pravičnost med nami. Izpolnili ste besedo preroka Miheja, ki pravi: »Bilo ti je razodeto, o človek, kaj je dobro, kaj Gospod hoče od tebe: nič drugega kakor da ravnaš pravično, da ljubiš usmiljenje in ponižno hodiš s svojim Bogom!« (Mih 6,8). Naj se zato nad vami uresničuje Božji blagor: »Blagor lačnim in žejnim pravičnosti, kajti nasičeni bodo« (Mt 5,6).

Najbolj kakovostno gorivo, s katerim gre naprej vsak človek in vsaka človeška skupnost, tudi vsaka župnija in vsaka škofi ja, pa je molitev, daritev, žrtev. Pregovor pravi, da več naredi ubožec za svojega dobrotnika kakor dobrotnik za svojega ubožca, kajti ubožec omogoča dobrotniku, da sploh lahko opravlja dobra dela! Zato velja še posebna zahvala vsem skritim molivcem in darovalcem, vsem bolehnim in prizadetim, vsem žalujočim in preizkušanim, vsem priklenjenim na posteljo in voziček in povsem odvisnim od svojih bližnjih: Hvala vam za vaše pričevanje, hvala za vaš zgled, hvala za vaš uk!

msgr. dr. Jurij Bizjak, škof

Napotki za vreden prejem zakramenta odpuščanja 1...
18.03.2019
Ankaran
DARJA OVSENIK GLEJ, ZVEZDICE BOŽJE BOŽIČNA...
16.12.2019
Ankaran
V predzadnjem tednu avgusta je v Ankaranu potekal...
25.08.2019
Ankaran
Dragi bratje in sestre, Cerkev si je od trenutka...
02.06.2019
Vatikan
Pogum tvegati za Božjo obljubo Dragi bratje in...
05.05.2019
Vatikan
DRUŽINA NA KRIŽEVEM POTU Z JEZUSOM Majda Strašek...
17.03.2019
Ankaran
Pastirsko pismo za postni čas 2019 [7. nedelja...
03.03.2019
Ljubljana

Strani